Mijn eerste buurtdiner

 

Op 25 juli was ik bij de wine & dine in de Buurtkamer. Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan een buurtdiner en het was een goede ervaring. De opkomst was, zeker tijdens de zomervakantie, goed met zo’n twintig mensen.

De leiding was in de bekwame handen van Winny, die de avond in goede banen leidde door onder andere de gangen aan te kondigen.

Bij binnenkomst stond al een uitnodigende selectie van humus op de tafels, verzorgd door Lennard, die ook rondging met een kaas-uientaart. Voor enige tijd was de eerste gang spoorloos maar gelukkig kwam deze tijdig tevoorschijn. Dit was een verfrissende soep van Abidin, gebaseerd op de beroemde borsjt maar met eigen aanpassingen.

Wat volgde was een pittige pastasalade, gemaakt door Stephen, die hiermee zijn entree maakte in de wine & dine-gemeenschap. Vervolgens verscheen een smakelijke Caesar Salad, met zelfgemaakte saus, verzorgd door Winny.

Het diner werd afgesloten met een appelcake, ook gemaakt door Stephen.

Het succes van het diner was niet alleen te danken aan de chefs. Cor zette met verve de gerechten op de tafels en Yung had op subtiele wijze de regie over alle processen. Dat omvatte zelfs de regie over de doggy bags. Fatima ondersteunde bij dit alles.

Ik vond de open sfeer een prettige ervaring en ook de inzet van alle deelnemers om er samen een mooie avond van te maken. Dat is zeker gelukt.

Daarnaast is de locatie natuurlijk bijzonder. Het is vermakelijk hoe passanten reageren. Ze denken aanvankelijk dat ze bij een restaurant naar binnen kijken, maar er klopt iets niet dus kijken ze nog een keer en lopen dan door. Het was ook bijzonder om met Stephen naar huis te lopen met bakblikken, tussen de toeristen en andere bezoekers aan de Wallenbuurt.

Het was het een mooie avond met dank aan iedereen die heeft bijgedragen.

 

Jos Beelen